İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 32. “Bölgesel İstihdam Ofisi” Bakırköy’de açıldı. Bakırköy Belediyesi yerleşkesinde açılan ve ilçenin ilk Bölgesel İstihdam Ofisi olan merkez, iş arayan ve işverenleri aynı çatı altında buluşturarak istihdama katkı sağlayacak. Merkezin açılışına katılan İBB Başkan Vekili Nuri Aslan ve Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun projesi olan “Bölgesel İstihdam Ofisi” ile işsizliğe çare olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
İBB’nin 32.sini hayata geçirdiği Bölgesel İstihdam Ofisi, Bakırköy Belediyesi yerleşkesinde düzenlenen törenle açıldı. Bakırköy’de ilki açılan İstihdam Ofisi, iş arayan vatandaşlara danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerinin yanı sıra, işverenlere de uygun adaylara ulaşma imkânı sunacak. Aynı zamanda merkezdeki mesleki eğitimler, kariyer planlaması ve birebir görüşmelerle aktif iş gücüne katkı sağlanması amaçlanıyor. Bölgesel İstihdam Ofisi’nin açılışına İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, CHP PM üyesi Berkay Gezgin, İBB ve Bakırköy Belediyesi meclis üyelerinin yanı sıra muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından heyet, ofisi gezerek yürütülecek hizmetler hakkında bilgi aldı.
“Geçim sağlamak, ağır bir yük haline geldi”
Vatandaşların yaşadığı işsizlik sorununa dikkati çeken Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, konuşmasına şöyle başladı: “Bugün Bakırköyümüzde, her kesimden vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacak bir adımı atıyoruz. Her gün sahada karşılaştığımız bir gerçek var: İş bulmak, geçim sağlamak, ayakta kalmak artık insanların tek başına taşıyamayacağı kadar ağır bir yük haline geldi. Gençlerimiz, üniversite mezunlarımız, kadınlar, hatta mesleğinde yıllarını vermiş insanlar bile sistemin dışında kalabiliyor. Mevcut ekonomik koşullar bu yükü her gün daha da ağırlaştırıyor. Gençlerin büyük bir kısmı düzenli bir gelire sahip olamamaktan, işsizlikten yakınıyor. Ve bu gençlerin önemli bir kısmı artık ne eğitimde ne istihdamda. Evde, sessiz, görünmez bir hayata çekilmiş durumdalar. Bu hem gencecik nesiller için, hem onlara emek veren aileleri için çok acı değil mi? Üstelik maaşlarının yetersizliği nedeniyle hayatlarını idame ettirmekte zorlanan emekli vatandaşlarımız da yaşamlarının bu ileri döneminde yeniden iş arıyorlar. Güvencesiz, zorlu koşullarda çalıştıklarını ve iş kazalarına daha da açık duruma geldiklerini görüyoruz.”
“İşsizliği büyüten bu düzeni birlikte değiştireceğiz”
İşsizlik sorununa karşı çözüm üretmeye ve vatandaşlara kulak vermeye devam edeceklerinin altını çizen Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “İBB Bakırköy Bölgesel İstihdam Ofisi’nde görüşmeler yapılacak, danışmanlık verilecek, meslek eğitimleri düzenlenecek. Kadınlar için özel programlar, gençler için yol gösterici destekler oluşturulacak. Elbette bir de madalyonun diğer yüzü var; işverenler. Aradığı özelliklere sahip çalışan bulmakta zorluk çeken, tek bir pozisyona gelen yüzlerce başvuruyu değerlendirmekte zorlanan iş verenlerimiz var. Şirketini, ekibini büyütmek isteyen ama doğru ekibi kurmakta zorlanan girişimcilerimiz var. Bu istihdam ofisi onlara da hizmet edecek, Bakırköyümüzün her anlamda büyümesine katkıda bulunacak. Burada başlatılan bu merkez, kimsenin hayata yeniden tutunma çabasının cevapsız kalmadığı bir yer olacak. Bizler günü kurtaran değil, hayatı kuran çözümler üretmeye kararlıyız. Çünkü işsizliği de, umutsuzluğu da büyüten bu düzeni biz birlikte değiştireceğiz. Dayanışmayla, akılla ve kararlılıkla…Bu merkez Bakırköy’e, İstanbul’a, yarınlarını arayan herkese güç versin” diyerek merkezde emeği geçen herkese teşekkür etti.
“İstihdam Ofislerimiz insanca yaşam fırsatı”
Konuşmasına, Silivri’de tutulan İmamoğlu’nun selamlarını ileterek başlayan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, “Mutlu haneler, mutlu şehirler demektir. Biz de İstanbul’u mutlu insanların şehri yapmak için çalışıyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bunun da en öncelikli adımı istihdam ve istihdam olanaklarını kolaylaştırmak” dedi. İstanbul ve Türkiye’de yaşayan vatandaşların zorlu ekonomik koşullar altında geçim sıkıntısıyla boğuştuğuna vurgu yapan Aslan, şöyle devam etti: “Devletin en önemli görevi, vatandaşımıza destek olmaktır. Biz de ‘Beslenme Saati, Halk Süt, Anne Kart ve sosyal destek programlarımızla halkımızın yanında olmak ve onlara İBB’nin tüm imkanlarını seferber etmek için gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Ancak asıl amacımız, vatandaşlarımızın sosyal yardımlara muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirmeleridir. Biz çalışkan bir halkız. Yoktan var etmeyi, üretmeyi, çalışmayı iyi biliriz. Bir insanımızın bile çalışkanlığı ve üretkenliği boşa gitmemeli diye düşünenlerdeniz. Çünkü biz ürettikçe, ülkemiz kalkınır. Ülkemiz kalkındıkça, hep birlikte güçleniriz. Vatandaşlarımız bu ekonomik koşullarda ayakta kalabilmek, kimseye muhtaç olmadan onurlu bir yaşam sürdürebilmek için çok çabalıyor. Biz de bunu görüyoruz. İstihdam Ofislerimiz, vatandaşlarımızın insanca bir yaşam kurabilmeleri için büyük fırsatlar yaratıyor.”
“İstihdam desteğimiz 260 bine yaklaştı”
İstanbul’daki İstihdam Ofisleri sayısını, toplam 40’a çıkarmak hedefinde olduklarının altını çizen Aslan, 2 adet Gezici İstihdam Ofisi’nin de her ilçede birer hafta hizmet vermeye devam edeceği bilgisini de paylaşarak, “İstihdam edilmesine destek verdiğimiz kişi sayısı, 260 bine yaklaştı. 260 bin kişinin evine ekmek götürmesine destek olmak demek, aileleriyle birlikte neredeyse 1 milyon kişinin hayatına dokunmak demektir. Buna vesile olmanın gururu ve mutluluğu, bizim için paha biçilmez bir değerdir. Bu zor günleri dayanışmamızla, birliğimizle ve beraberliğimizle aşmaya, devam edeceğiz. İstihdam ofisi açmaya da devam edeceğiz. 39 ilçemizde 40 İstihdam Ofisi’ne ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.