Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı

Akdeniz mutfağının lezzet şöleni Antalyalılar ile buluşuyor Antalya’nın zengin mutfak

Akdeniz mutfağının lezzet şöleni Antalyalılar ile buluşuyor

Antalya’nın zengin mutfak kültürünü tanıtmak, yöresel lezzetlerini ve coğrafi işaretli ürünlerini geniş kitlelere duyurmak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali “Akdeniz Mutfağı” temasıyla başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın artık gastronomi şehri ünvanı ile de anılacağını söyledi. Gastronomi festivaline ilk günden yoğun ilgi gösteren Antalyalılar, Türkiye’nin ve dünyanın tanınmış şeflerinin hazırladığı sunumları ilgiyle takip etti. 

“Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü gerçekleştirilen FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali’nin açılışı Karaalioğlu Parkı’nda Antalyalıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslek odası başkanları ile dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen şefleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

ANTALYA’NIN EKSİK PARÇASI TAMAMLANDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali’nin açılışında konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin Antalya’nın turizmi, sanatı, sporu, kültürü, tarımı ile anlatmakla bitmeyecek bir şehir olduğunu söyledi. Antalya’nın eksik parçası olan gastronominin 4 yıl önce Muhittin Böcek tarafından doldurulduğuna dikkat çeken Vali Hulusi Şahin, “Muhittin Başkan’a Gastronomi Festivali için teşekkür ediyorum. Antalya’da artık eksik fotoğraf  tamamlandı. Antalya artık gastronomi dünyasının buluşma noktası haline geldi. Bu artık sadece Antalya’nın tanıtımı değil, Antalya’nın o güzel mutfağını tüm paydaşlarıyla paylaşan bir organizasyon olmanın ötesine geçmiştir. İyi yemek iyi malzeme ile olur. İyi malzeme, güzel malzeme ise Antalya’nın bizzat kendisidir” dedi.  

YEREL ÜRÜNLERİ DÜNYA MUTFAĞINA SUNUYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise Uluslararası FoodFest Gastronomi Festivali’nin her geçen yıl büyüyüp geliştiğini söyledi. Antalya’nın iki büyük gücünü, Antalya’nın lokomotifi olan tarımı ve turizmi, gastronomi ile birleştirdiklerini belirten Başkan Böcek, “Antalya’mızın verimli topraklarında yetiştirilen eşsiz ürünlerini yerli yabancı 27 milyon ziyaretçimiz ve vatandaşlarımız ile bir araya getiriyoruz. Çiftçimizin alın teri ile yetiştirdiği ürünleri dünya mutfağında başarılarını kanıtlamış ödüllü şeflerle gastronomi dünyasına sunuyoruz” diye konuştu.  

ANTALYA’NIN GASTRONOMİ AVANTAJLARINI KULLANMALIYIZ

Şehrimizi sadece denizi, güneşi ve mavisi ile değil; yerel mutfağının cazibesi ile de tercih edilir hale getiriyoruz diyen Başkan Muhittin Böcek, şöyle konuştu: “Antalya’mızı ziyaret eden misafirlerimize deniz, kum, güneşin yanı sıra piyazımız, serpme böreğimiz, kabak tatlımız gibi birçok yöresel ürünümüz de hafızasında yer bıraksın istiyoruz. Nasıl ki Roma için sadece tarihi eserleri değil, pizzası, dondurması, tatlısı mutlaka denenmeli deniliyorsa, Antalya’mıza gelen ziyaretçinin de zengin mutfağımızdan, tropikal ürünlerimizden, 19 coğrafi işaretli ürünümüzden muhakkak bir kısmını tatsın, bilsin istiyoruz. Antalya’nın saklı kalmış lezzetlerini, yerel ürünlerini otel, restoran gibi işletmelerimizin menülerinde yer vermeli, yerel ürün zenginliğimizin tanıtımına her platformda ağırlık vermeliyiz.”

FESTİVALİN AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Başkan Muhittin Böcek, konuşmaların ardından Antalya Valisi Hulusi Şahin’e plaket ve Antalya’nın bereketli topraklarında yetişen sebzelerden, yenilebilir çiçeklerden ve aromatik bitkilerden oluşan bir sepet takdim etti. Daha sonra ise Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve protokol üyeleri kurdele keserek festivalin resmi açılışını gerçekleştirdi. 

GASTRONOMİ TURİZMİNİN GELİŞİMİ 

4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali’nin ilk panelinde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türk yemek tarihçisi şef Vedat Başaran moderatörlüğünde “Akdeniz Şehirlerinde Gastronomi Turizminin Gelişimi ve Deneyim Odaklı Rotalar” konulu panel gerçekleşti. Panele Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı, AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu ve ETÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz katıldı. 

ŞEF ARDA TÜRKMEN ANTALYALILARLA BULUŞTU 

İlk panelinden ardından ise Başkan Muhittin Böcek ve ünlü şef Arda Türkmen ‘Antalya Sohbeti’ etkinliğinde katılımcılarla buluştu. Şef Arda Türkmen bir şehrin turist çekmesi için birkaç enstrümanı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Deniz, kum ve güneşten sonra tarih, sağlık ve spor turizmi var. Artık gastronomi turizmi de dünya da çok etkili. Birçok turist o şehir ile özdeşleşen yemekleri yemek için seyahat ediyor. Antalya’nın bu güne kadar bunu yapmaması büyük bir eksiklikti. Bu yıl 4.’sü gerçekleşiyor ve her geçen gün daha üstüne koyuyor. Muhittin Başkanımıza bu konuda teşekkür ederiz. Bu festival daha da büyük ve dünyada ismi geçen bir etkinlik haline gelir. Emeği geçen herkesin eline sağlık.”  

ULUSLARARASI ŞEFLER FESTİVALDE

Yoğun ilgi gören panelin ardından gastronomi festivalinin ilk gününde workshop etkinliğinde şef Gregory Marchand ve 7 Mehmet Restoran 3. kuşak temsilcisi Mehmet Akdağ, Akdeniz mutfağından özel bir sunum yaptı. Daha sonra ise uluslararası ödüllü şefler Antalyalı vatandaşları selamlayarak, gastronomi festivalinde yapacakları sunumlar hakkında kısa bir bilgi verdi. 4. Uluslararası FoodFest Antalya Gastronomi Festivali’nin ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ziyaretçiler, Karaalioğlu Parkı içerisine kurulan stantları ve yeme-içme ünitelerini ziyaret etti.