Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CENK MISIRLIOĞLU “ADANMIŞ ZAMANLAR” SERGİSİ ADA MODERN’DE AÇILDI

Ada Modern Sanat Galerisi, arkeolog ve ressam Cenk Mısırlıoğlu’nun “Adanmış

Ada Modern Sanat Galerisi, arkeolog ve ressam Cenk Mısırlıoğlu’nun “Adanmış Zamanlar” başlıklı yeni kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. Mısırlıoğlu’nun arkeoloji ve resim disiplinlerini harmanlayarak hazırladığı Adanmış Zamanlar, 25 Temmuz’a kadar Ada Modern Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde kapılarını açtığı günden bu yana Kuşadası’nı ülkemizin ve dünyanın seçkin sanatçılarının eserleri ile buluşturan Ada Modern Sanat Galerisi, yeni bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Cenk Mısırlıoğlu’nun arkeoloji ve resim sanatını harmanlayarak geçmiş ile bugünü buluşturan Adanmış Zamanlar başlıklı kişisel resim sergisi düzenlenen bir kokteylle Ada Modern Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılışa Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Tahsin Demirtaş, KUSAV Başkanı Levent Köylü, ressam Cenk Mısırlıoğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan KUSAV Başkanı Levent Köylü, “Ada Modern Sanat Galerisi, Kuşadası Belediyesi ile iş birliği içersinde yine çok keyifli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Cenk Mısırlıoğlu asıl mesleği olan arkeolojiyi resim ile birleştirmiş bir sanatçı. Ben hem Kuşadası Belediyesi hem de vakfım adına kendisine çok teşekkür ediyorum ve bundan sonraki sanat hayatında da başarılar diliyorum” dedi.

Ressam Cenk Mısırlıoğlu ise, “Mesleğim arkeoloji dolayısıyla insanların duvarlara çizdiği ilk resimleri, çağdaş resim sanatıyla buluşturdum. 2011’den 2025’e kadar olan süreç içerisinde hep hayvan figürleri üzerinde çalıştım. Tarihe ve birçok dine baktığınızda hayvanlar hep kutsal adanmışlığın nesnesi olarak karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

 

SANATÇI VE SERGİ HAKKINDA 

1989 yılında İzmir’de doğan ve arkeoloji eğitimiyle şekillenen sanat yolculuğunu İzmir’in Karantina semtindeki atölyesinde sürdüren Mısırlıoğlu, sanat pratiğinde hayvan figürleri aracılığıyla doğa, bilinçdışı ve kutsallık temalarını sorguluyor. “Adanmış Zamanlar”, bu yönüyle yalnızca figüratif bir anlatım sunmakla kalmıyor; aynı zamanda insanın kutsalla kurduğu kadim ilişkinin yeniden düşünülmesine alan açıyor.

Sergide yer alan eserlerde, Lascaux mağaralarından Göbeklitepe’ye, Mezopotamya mühürlerinden günümüz duyarlılıklarına kadar uzanan güçlü bir görsel hafıza göze çarpıyor. Hayvan imgeleri, sanatçının ellerinde yalnızca doğanın bir temsili değil; bir arketip, bir hafıza izi, bir tür direnç ifadesine dönüşüyor. Pastel tonlarla yumuşatılan figürler, uygarlığın içindeki yıkıcılığa karşı estetik bir karşı duruş sergiliyor.

Mısırlıoğlu’nun resimlerinde kurban edilme ritüelleri, tarihsel ve mitsel bir arka planla yeniden yorumlanıyor. Bu figürler itaat etmiyor; sessiz ama kararlı bir varoluş sergiliyor. Bu sergi, doğa ile kültür, vahşi ile uygar, kutsal ile sıradan arasındaki sınırları sorgularken, izleyiciyi yalnızca bir görsel deneyime değil, aynı zamanda içsel bir yolculuğa davet ediyor. Daha önce birçok karma sergide yer alan ve altı kişisel sergi gerçekleştiren sanatçı, 2023 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği 20. Şefik Bursalı Resim Yarışması’nda başarı ödülüne layık görülmüştür.