Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muğla’da Minik Eller Umut Ekiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Topraktan Sofraya: Minik Eller İşbaşında” projesiyle çocukları

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Topraktan Sofraya: Minik Eller İşbaşında” projesiyle çocukları doğayla buluşturuyor. Yerel tohumların önemini küçük yaşta öğrenen çocuklar toprakla bağ kurup sağlıklı ürünler yetiştiriyor.


Muğla Büyükşehir Belediyesi, doğayla iç içe, sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Yerel Tohum Merkezi’nde bulunan Eli Topraklı Çocuklar Kulübü Bahçesi’nde hayata geçirdiği “Topraktan Sofraya: Minik Eller İşbaşında” projesiyle 7-11 yaş arasındaki çocukları doğayla buluşturuyor. 1 Temmuz’da başlayan proje, çocukların doğayı tanımasını, toprakla bağ kurmasını, üretim süreçlerini öğrenmesini ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını hedefliyor.

Minikler Eğlenceli ve Uygulamalı Olarak Öğreniyor
Yerel Tohum Merkezi uygulama alanında gerçekleşen proje, yerel tohumlarla sebze ve bitki yetiştirilmesini içerirken; toprak, su, güneş ve mevsimler gibi temel ekolojik kavramların eğlenceli ve uygulamalı olarak öğretilmesini sağlıyor. Çocuklar, bitkilerin bakım ve gelişim süreçlerini yakından takip ederek doğadan sofraya uzanan üretim döngüsünü bizzat deneyimliyor.

Hatice Ordukan Anbarlı: “Çocuklarımızın Toprakla Bağ Kurmalarını Sağlıyoruz ”
Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim Sorumlusu Hatice Ordukan Anbarlı, projeyle çocukların tohum, toprak ve suyla doğrudan temas kurarak öğrenme fırsatı bulduklarını ve tarım bilincinin geliştiğini söyledi.
Anbarlı, “Çocuklarımızın doğayla iç içe büyümelerini ve gıdanın değerini anlamalarını sağlamak bizim için çok önemli. Bu proje sayesinde minikler hem eğleniyor hem de geleceğin sağlıklı bireyleri olma yolunda ilk adımlarını atıyorlar. Çocukların toprakla bağ kurmaları, bitkilerin nasıl büyüdüğünü görmeleri ve kendi ürünlerini yetiştirmeleri, onların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine olumlu katkılar sağlıyor. Projemizin temel amacı, çocuklarımıza doğal yaşamı sevdirmek ve doğaya karşı sorumluluk bilinci kazandırmaktır” dedi.

“Çocuklarımız Uygulamalı Eğitimi Çok Sevdi”
Çocuklarının projeye büyük ilgi gösterdiğini ve eğitimin eğlenceli geçtiğini söyleyen Veli Cansu Alpaslan, “Çocuklarımızın doğayı ve toprağı tanıması çok önemli. Benim de evde bahçem var ama buradaki uygulamalı eğitim çok daha etkili oluyor. Çocuklar çok mutlu. Buradan eve geldiklerinde bahçeyle ilgili sürekli bir şeyler yapma isteği duyuyorlar. Bu proje gerçekten çok faydalı,” dedi.

 

“Eğlenerek Öğreniyorlar”
Annesiyle birlikte projeye katılan miniklerden Elif Sude Özçelik, toprakla uğraşmayı ve bitki yetiştirmeyi çok sevdiğini belirtti. Özçelik, “Burada domates, salatalık, biber, marul gibi birçok sebze yetiştirmeyi öğrendik. En sevdiğim şey bitkileri sulamak ve toprağı kazmak. Burada arkadaşlarımızla birlikte eğleniyoruz ve öğreniyoruz,” dedi.

Veli Fatma Uslu: “Torunum Çok Mutlu”
Torununun etkinliğe severek katıldığını belirten Fatma Uslu, “Ben de eski bir çiftçiyim, bugün torunumu getirdim. Bu etkinlik Büyükşehir Belediyesi’nin en faydalı etkinliklerinden biridir. Çocuklarımız küçük yaşta yerel tohumun, üretmenin önemini anlıyor. Torunum burada olduğu için çok mutlu. Burada aldıkları eğitim ile toprakla tanışıyorlar eğlenerek öğreniyorlar.”

Meltem Karamanlı: “Eve Gelince Heyecanla Yaptıklarını Anlatıyor”
Çocuğunun etkinliğe heyecanla katıldığını söyleyen Meltem Karamanlı, “9 yaşındaki çocuğumu buraya getirdim. Çocuklar buraya mutlu geliyor. Eve gelince heyecanla yaptıklarını anlatıyor. Evde de bir üretim alanı oluşturmak istiyor. Hazır tüketimin arttığı bugünlerde miniklere yerel tohumun ve üretimin aşılanması çok kıymetli.” ifadelerini kullandı.

Başkan Aras: “Çocuklarımızın Doğayla Buluşması Bizim En Önemli Hedeflerimizden Biri”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, çocukları doğayla buluşturacak projeleri önemsediklerini belirterek şunları ifade etti: “ Muğla’mızda çocuklarımızın doğayla buluşması, toprakla bağ kurması, yerel tohumlarımızı tanıması ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanması en öncelikli hedeflerimizdendir. Burada edindikleri deneyimlerin, onların hayatı boyunca unutamayacakları ve ilham alacakları anılar olacağına yürekten inanıyorum. Yerel tohumlarımızı koruyup çoğaltarak hem kültürel mirasımızı hem de sağlıklı nesillerimizi geleceğe taşıyacağız. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, çocuklarımızın doğayla ve üretimle iç içe büyümesini sağlayacak projelerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.