Prof. Dr. Gaye Usluer, “Bu haftanın verilerine bakarak asgari ücret en az yüzde 60 artırılmalıdır. İlave olarak asgari ücret yıl boyunca aylık enflasyon verilerine endekslenerek yükseltilmelidir” dedi.
Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, partisinin Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı devam ederken basın açıklaması gerçekleştirdi. Usluer, son verilere bakıldığından asgari ücretin en az yüzde 60 artırılması gerektiğini dile getirdi. İktidarın uyguladığı ekonomi modelinin seçim ekonomisi modeli olduğunu dile getiren Usluer, TÜİK verilerine itiraz etme yerinin ise “Sarayın” önü olduğunu söyledi.
“TÜM PARTİLERİ SAMİMİYETE DAVET EDİYORUM”
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü hatırlatarak konuşmasına başlayan Usluer, “Meclisteki tüm siyasi partileri samimiyete davet ediyoruz. Siyasette kadın temsiliyetinin artması için yasa değişikliğine gerek yok. Partilerin anayasası tüzükleridir. Türkiye için demokrasi istiyorsanız önce kendi siyaset alanınızı demokratikleştirin. Temsilde kadın erkek eşitliği için yasa değişikliğine gerek yok. Tüzüğünüzü değiştirin. Eşit temsili sağlayın” dedi.
“TEMSİLİ DEĞİL KATILIMCI DEMOKRASİ İSTİYORUZ”
Kadın örgütlerinin temsilde eşitlik taleplerini dile getiren Usluer, “Kadın örgütleri ‘temsilde eşitlik yoksa size oy yok’ diyorlar. Kota istemiyoruz. Kadın kolları istemiyoruz. Temsili değil, katılımcı demokrasi istiyoruz. Memleket Partisi tüzüğünde belirtildiği şekilde seçimlerde kadın erkek eşit temsiliyet, eşit fırsat ve fermuar yöntemi uygulanacak. Bütün siyasi partilere bize katılmaları çağrısını yapıyoruz” diye konuştu.
“5 YAŞ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ZORUNLU VE ÜCRETSİZ OLSUN”
20. Eğitim Şurası kararlarını eleştiren Usluer, “19 yılda en çok bakan değişikliği yapılan MEB şurasında 128 tavsiye kararı alındı. 5 yaş okul öncesi eğitim zorunlu ve ücretsiz olsun önerisi kabul edilmedi. Buna karşın hükümetin sesi bir sendikanın 4-6 yaş çocuklar için okul öncesinde din dersi eğitimi konulması kabul edildi. Oysa pedagoglar tarafından önerildiği şekilde bu yaş grubunda din eğitimi aile içinde verilmelidir. 8-9 yaşından itibaren ise ahlak, etik kavramlarıyla birlikte; doğrular, yanlışlar, iyi insan olmak, çevreye duyarlı olmak öğretileri verilmelidir” dedi.