Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gürer: “AKP iktidarı kendi sorumluluğunu örtmek için suçlu arıyor” Kim bu stokçular?

Gürer: “Gerçekler tüm çıplaklığı ile ortada; tek sorumlu ekonomiyi yönetemeyen

Gürer: “Gerçekler tüm çıplaklığı ile ortada; tek sorumlu ekonomiyi yönetemeyen AK iktidarıdır?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, düzenlediği basın toplantısında, ekonomik istikrarsızlığın sorumlusu olarak dış güçleri gösterten AKP iktidarının, fiyat artışlarıyla ilgili olarak da stokçuları suçlamasını eleştirdi. Gürer, “Ekonomiyi yönetenler kendi kusurlarını örtbas etmek için hep suçlu arıyor. Kim bu dış güçler, stokçular kim, neden açıklanmıyor? “ diyerek tepkisini dile getirdi.

İçinde bulunduğumuz koşullarda ekonomik sorunların tamamının, iktidarın yanlış uygulamalarından kaynaklandığını kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,” Gerçekler tüm çıplaklığıyla ortadadır. Olayı saptırmanın suçlu aramanın bir izahı yok. 2 bin 200 liralık DAP gübresi 12 bin 200 liraya çıktı. Şimdi gübreyi üreten ve AKP’yi en çok destekleyen müteahhit Mehmet Cengiz mi fiyat artırarak iktidarın ayağına çelme takıyor?” diye sordu.

DOLAP MENTEŞESİ DE Mİ STOKTA?

Sürekli alanlarda olduğunu esnafla, çiftçiyle, emekliyle sürekli görüştüğünü anlatan Gürer, “Geçtiğimiz günlerde bir marangoz ustası, 2 lira olan dolap menteşesinin 7 liraya çıktığından yakındı. Şimdi menteşe stoklandığı için mi dört ay içinde 2 liradan 7 liraya çıktı? 110 lira olan 50 kg unun torbası 350 liraya yükseldi. Un stoklandığı için mi fiyatı arttı? TMO’nun 2 bin 250 lira taban fiyat açıkladığı ekmeklik budayın tonu, yine TMO tarafından 4 bin 750 liradan ithal edilerek, iç piyasada sanayiciye 2 bin 650 liraya satıldı. Fırıncılara indirip yapılırken ekmek fiyatının neden arttığını sordum; fırıncılar, ‘TMO tarafından verilen buğdaydan elde edilen unun ekmek yapılamayacak durumda olan un olduğunu belirtiyorlar. Daha önce o unu alan arkadaşlar, ekmek üretemedikleri için hayvan yemi yaptıklarını söylüyorlar. Bu şekilde kamuoyunda uygun fiyattan buğday verildiği halde ekmek fiyatlarına zam yapıldığı algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Simit olmuş 3,5 lira. Ekmek olmuş 3 lira. Torbasıaz 350 liradan satılan unun maliyeti buğdaydan başlayarak artıyor. Ama bunun çiftçiye bir faydası yok.” ifadelerini kullandı. 

HANİ PATATESÇİLER DE STOKÇUYDU?

Geçtiğimiz yıllarda patates ve soğan üreticilerinin de ‘stokçulukla’ suçlandığını, patates ve soğan depolarının kamu görevlileri tarafından basılarak, üreticilere adeta ‘terörist’ muamelesi yapıldığını anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Doğal olarak ekim ve kasım döneminde patatesi hasat eden çiftçi ürününün bir kısmını sattıktan sonra bir bölümünü depolarda muhafaza eder. Tüm ürünü aynı anda satamaz. Bu doğallığı bile stokçuluk olarak değerlendirdiler, depolar basıldı, üreticiye farklı ithamlarda bulundular. Kamuoyuna teşhir edildiler. Ertesi yıl ne yazık ki yurtdışından soğan ve Mısır’dan patates ithal etmek zorunda kaldılar. Çünkü planlama yok” dedi.