CHP’li KABOĞLU ; OHAL KOMİSYONU, ANAYASAL DÜZENE KARŞI SUÇ İŞLİYOR

CHP’li KABOĞLU ; OHAL KOMİSYONU, ANAYASAL DÜZENE KARŞI SUÇ İŞLİYOR

HUKUK ADINA MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

OHAL araçsallaştırılarak OHAL KHK’leri ile bilim kıyımına gerekçe olarak ileri sürülen “Barış İçin Akademisyenler Bildirisi”nin ifade özgürlüğü kapsamında yer aldığı, Anayasa Mahkemesi’nin 25/07/2019 tarihli Füsun Üstel ve diğerleri kararı ile tescillendi. AYM kararı sonrasında Barış Akademisyenleri davalarının beraat kararları ile kesinleşmiş olmasına rağmen, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu (OHALİİK), kararlarını ret yönünde açıklamaktadır.

Beş yılın sonunda, OHALİİK’in, başvurumu diğer barış akademisyenlerinin dosyaları gibi reddettiğini, tesadüfen sitesindeki duyuruyla öğrendim.

Anayasa’yı yok sayan Komisyon, hak arama hürriyeti önünde ciddi ve yapısal bir engel oluşturmaktadır. Her ne kadar OHAL hukuken sonlanmış görünse de; onun yarattığı bu tip yapılar, böylece varlıklarını idame ettirmektedir.

Doğal hâkim ilkesine aykırı şekilde kurulmuş olan ve kararlarını hangi hukuk ölçütlerine göre aldığı anlaşılamayan Komisyon’un ret yanıtı, yargı kararlarının gereklerine aykırı şekilde ve Anayasa madde 138 ve 153’ü ihlal ederek, anayasal düzeni askıya almaktadır. Bir başvuru yolu olarak öngörülen OHALİİK, hak arama yolunu kilitlemenin ötesinde adeta bir suç örgütüne dönüşmüş bulunmaktadır.

Gerçekten, ağır ceza mahkemeleri ve Anayasa Mahkemesi tarafından verilmiş olan aklama kararlarına karşın Barış Akademisyenlerinin başvurularını reddeden OHALİİK; ifade özgürlüğünün yanında, hukuki dayanak, gerekçe ve usul açılarından hukuki belirlilik ve güvenlik ilkelerinin ve böylece anayasal hukuk devleti ilkesinin sistematik ve açık ihlalinden sorumludur.

Komisyon, verdiği kararlar ile adeta mahkemeler üstü ve paralel fiili bir yapı gibi hareket etmektedir. OHALİİK, kendini devlet üstü ve hukuk dışı bir yere konumlandırmış, masumiyet karinesini ve adil yargılanma hakkını sıfırlamıştır. Özgürlük – Eşitlik – Adalet üçlüsü, KHK’ler ve OHALİİK eliyle yok edilmektedir.

Demokratik hukuk devletine olan inancımız, OHALİİK gibi hak-hukuk-adalet öğütücüsü maşalara boyun eğmeyecektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ