Yazık Çok Yazık Kuşadası’nda Otizimliler için istimlak edilen araziyi sattılar!

Yazık Çok Yazık Kuşadası’nda Otizimliler için istimlak edilen araziyi sattılar!

Personel borçlarını gerekçe gösteren Kuşadası Belediyesi, Otizm Eğitim Merkezi yapılması için istimlak edilen ve yasal olarak amacı dışında kullanılması mümkün olmayan araziyi, tartışmalı bir ihale ile sattı.

Satışı tepkilere neden olan Hacı Feyzullah Mahallesi 199-27 numaralı parsele kayıtlı arazi, Kuşadası Belediyesi tarafından Dislektik ve Otistik Çocuklarını eğitim merkezi yapılması amacıyla 2018 yılında istimlak edildi. Bakanlıktan gerekli onay alındıktan sonra 2019 yılında Belediye Meclisinin kararı ile 2 bin 932 metrekare büyüklüğündeki arsa Kuşadası Diyabet Derneği’ne tahsis edildi.

Fakat Kuşadası Belediyesi, personel borçlarını gerekçe göstererek 7 Şubat 2020 tarihinde Meclis toplantısında arazinin satışı için karar alındı. 6830 sayılı Kamulaştırma Yasası’nın 22 ve 23. Maddelerine aykırı olmasına rağmen bu karar yinede 28 Ekim 2021 tarihinde uygulamaya kondu.

Kuşadası Belediyesi’ne ait 13 taşınmazın satışı için açılan ihalede, mülklerden 12’sinin açık teklifle satışı karlaştırılırken, Otizim Eğitim Merkezi yapılması için kamulaştırılan parelin kapalı zarf usulü ile satışa sunulması karar verildi ve 4 milyon 500 bin lira satışa çıkartılan arazi, ikinci teklifte 7 milyon 110 bin liraya satıldı.

Kuşadası Davutlar yolu üzerinde bulunan kupon arsayı alan kişinin Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in yakın arkadaşı ve Belediye Estetik Kurulu Üyesi olması ise tepkileri daha da artırdı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ