Çorlu Belediyesi Soğuk Kış Günlerinde Can Dostlarımızın Yanında

Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi yetkilileri her zaman olduğu gibi soğuk havalarda da sokaktaki sahipsiz dostlarımızın yanında olmaya devam ediyor.

Sokaktaki sahipsiz hayvanlar aç kalmasın diye belirli besleme noktalarına kuru mama bırakan ekipler ayrıca hasta ve yaralı hayvanları da bakımevine götürerek tedavilerini sürdürüyor. Geçici Hayvan Bakımevi yetkilileri soğuk havaların insanlar için olduğu kadar hayvanlar için de tehlike oluşturduğunun altını çizerek şu açıklamada bulundu: “Çorlu’da hava sıcaklıklarının gece -10 derecelere kadar düşmesi sonucu sokakta kalan hayvanlar için şartlar zorlaşıyor. Hava sıcaklıkları gündüz 0 derecenin üzerine çıkmadığında ise hayvanlar su bulamıyor. Uzmanlar çok soğuk havalarda hasta hayvanların ölebileceğini; aç ve susuz kalan köpeklerin 17 saat, kedilerin ise yalnızca 6 saat gibi kısa bir sürede donabileceğini belirtiyor.

“Yaralı Hayvan Sayısı Artıyor”

Havaların soğumasıyla birlikte bakımevimize bildirilen hasta hayvan sayısında da artış meydana geldi. Bunun yanında yaralı hayvan sayısı da her geçen gün artıyor. Bu durum ısınmak amacıyla kedilerin araba motorlarına girmesi ve arabaların zemindeki don sebebiyle durma mesafelerinin uzamasından kaynaklanıyor. Araçlarımıza binmeden önce kaputa vurarak içeride kedi olup olmadığını kontrol etmeli trafikte daha dikkatli olmalıyız.

“Duyarlı Olmalıyız”

Tüm bu nedenlerden dolayı sokak hayvanlarına karşı soğuk kış günlerinde daha duyarlı olmalıyız. Etrafımızdaki sokak hayvanlarına mama ve su bırakmayı ihmal etmeyelim. Binlerce hayvanın yaşadığı şehrimizde toplum olarak bu konuda bilinçli davranırsak daha çok sokak hayvanına hep birlikte sahip çıkabilir ve onların yaşamını kurtarabiliriz.”

Besleme Noktalarına Mama Takviyesi

Sokaktaki sahipsiz canlılara yönelik çalışmalarıyla takdir toplayan Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi yetkilileri sokaktaki sahipsiz hayvanların can güvenliğini tehdit eden soğuk havalara karşı önlem aldı. Besleme noktalarındaki mama kaplarına su ve kuru mama bırakan Geçici Hayvan Bakımevi yetkililerine Belediye Başkan Vekili Oya Asıl Güney ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk de eşlik etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ