Başkan Ercengiz, karakılçık buğdayının hasadını yaptı

Burdur Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile başlatılan “Ata Tohumu Ata Toprağı ile buluşuyor” projesinde hasat dönemi başladı.

Karakılçık Buğdayı’nın ekildiği bereketli topraklara giden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz incelemelerde bulunarak hasat yaptı.

Bereketli topraklarda açıklama yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Ülkemizin ve Dünya’nın en büyük sorun olarak gördüğü gıda krizi kapımızda iken biz geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in Burdur ziyareti neticesinde bir projeyi başlatmıştık. Bu Projenin asıl amacı İçme Suyu havzamızı korumak, bir taraftan vatandaşımızın sulu tarımdan kuru tarımı tercih etmesini sağlamak ve en başına tohumunu verip ürününü alma garantisi verip vatandaşımızın bir noktada üretimine katkı vermeyi planlamıştık. Önce buğdayımızı ektik aldığımız tohumlarla. Muhtarlarımız aracılığı ile içme suyu havzamızdan başlamak üzere tüm Burdur’da bizden talep eden kent merkezimize yakın muhtarlarımızın aracılığı ile vatandaşlarımıza ulaştırdık. 

1000 DÖNÜM ARAZİYİ KARAKILÇIK BUĞDAYI İLE BULUŞTURDUK

Toplamda bin dönüm araziyi Karakılçık buğdayı ile buluşturduk. “Ata Tohumu Ata Toprağı” ile buluştu. Muhtarlarımızın bu konuda bizlere gösterdiği yolla birlikte vatandaşımızla bugün hasat noktasına geldik.

ANADOLU’DA BUĞDAYI ARTIK DAHA FAZLA İTHAL ETMEK İSTEMİYORUZ

Sizlerde çok iyi biliyorsunuz Buğdayın anavatanı olan Anadolu’da Buğdayı artık daha fazla ithal etmek istemiyoruz. Elbette ithal ettiğimiz buğdaydan ihraç ettiğimiz ürün olabilir ama kendi kendine yetebilen bir ülke olmak istediğimiz ülkü ile asıl amacımızın vatandaşımızın en kolay yöntemle ürettiğini en iyi para karşılığında satabildiği bir proje ile vatandaşımıza destek olmak istiyoruz. Vatandaşımıza emeği için teşekkür ediyoruz. Ürünü bol ve bereketli olsun. Bu yıl biraz soğuk geçmesi sebebiyle bazı bölgelerde istediğimiz noktaya ulaşamadık ürün anlamında ama sapı, samanı ve buğdayı ile yine de açıkladığımız fiyatla vatandaşımızı tatmin edecek bir rakam olduğunu düşünüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bereketli ve bol olsun. İnşallah bir sonraki yıl daha büyük alanda bu projeyi daha çok muhtarımızla gerçekleştirebilmeyi umut ediyoruz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ