CHP’li GÖKÇEN ÇEDES PROJESİNİ MECLİS’E TAŞIDI

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇE GÖKÇEN SORULARI İLE ÇEDES PROJESİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI: “ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NCE ÇEDES PROJESİ İÇİN HAZIRLANAN PLANIN DETAYLARI NELERDİR?”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇE GÖKÇEN SORULARI İLE ÇEDES PROJESİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI: “ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NCE ÇEDES PROJESİ İÇİN HAZIRLANAN PLANIN DETAYLARI NELERDİR?”

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ÇEDES kapsamında hazırladığı planın ortaya çıkması ÇEDES tartışmalarını tekrar gündeme getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen geçtiğimiz Haziran ayında ÇEDES projesi ile ilgili soru önergesi vermişti. Gökçen konuya dair şöyle konuştu: “Bakan, ÇEDES projesiyle ilgili sorularımızı bu projenin tamamlandığını belirterek yanıtlamıştı. Fakat gerçekler öyle değil. Projenin hala yürütüldüğüne dair birçok haber ve şikayet alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ÇEDES projesi kapsamında hazırlamış olduğu plan ortaya çıktı. Eğitim bileşenlerinin, velilerin ve öğrencilerin ciddi endişe ve itirazlarına rağmen bu projenin yürütülmesinde ısrarcı olan iktidar, bilgileri de şeffaf bir şekilde paylaşmayı reddediyor. Okul çatısı altında güvenli bir ortam sunamayan, okul önlerine kadar gelen uyuşturucu sorununu çözmeyen, öğrencisine bir öğün yemeği ve kırtasiye yardımını çok gören anlayış, öğrencileri şimdi kendi eliyle okul dışındaki denetimsiz etkinliklere gönderiyor.”

İKTİDAR ANAYASAYA VE AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNE KARŞI GELİYOR!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ÇEDES projesi kapsamında büyük bir yetki alanına sahip oluşunu eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, “Tarikat ve cemaatlerin okullarda ve çocukların kaldığı yurtlarda örgütlenmesi, çocukların kendini ifade etme özgürlüğüne, inanç özgürlüğüne ve yaşam tarzına yönelik bir baskı oluşturuyor. Yurt sorununun 21 yıllık iktidar döneminde bilinçli olarak çözülmemesi, devletin kendi alanını terk etmesi anlamına geliyor. ÇEDES projesi de bu amaca hizmet ediyor. Sınırlı bir sosyal alanı olan ve bu sınırı aşmaktan korkutulmuş bir nesil hedefleniyor.” dedi. Gökçen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şunları sordu:

1- “Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ÇEDES Projesi için hazırlanan planın detayları nelerdir? Plan kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yetki alanı nedir?

2- Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yapılacak olan başlıkların içerikleri nelerdir?

3- ÇEDES kapsamında “Sevgi-Dostluk-Vefa” teması ile ilgili gerçekleştirilecek olan etkinliklerde öğrencilere Diyanet TV üzerinden izletilecek olan video ve çizgi filmlerin içerikleri nelerdir? Başka hangi temalarda Diyanet TV videoları çocuklara izletilecektir? Videolar okulda mı yoksa okul dışı ortamda mı izletilecektir?

4- ÇEDES projesi kapsamında Diyanet Vakfı’nın işbirliği ile organize edilecek etkinlikler nelerdir? Diyanet Vakfı işbirliğinde organize edilecek olan yardım çalışmalarında öğrencilere ne gibi görevler verilecektir? Bu etkinlikler okul çatısı altında mı yoksa okul dışında mı gerçekleştirilecektir? Öğrenciler bu etkinliklere eğitimci gözetiminde mi katılım gösterecektir?

5- Diyanet Gençlik Merkezleri işbirliği içinde “Yardımseverlik-Merhamet” konulu düzenlenecek olan etkinliklerin içerikleri nelerdir? Etkinlikler okul çatısı altında mı yoksa okul dışında mı düzenlenecektir? Diyanet Gençlik Merkezleri ile başka hangi konu başlıklarında işbirliği içerisinde etkinlik yürütülecektir?

6- Sabır konusu üzerine düzenlenecek olan seminerler/konferansların içerikleri nelerdir? Bu seminerler/konferanslar kimler tarafından düzenlenecektir?

7- Tarım ve Orman Müdürlükleri ile işbirliği içinde düzenlenecek olan ÇEDES Hatıra Ormanı oluşturulması etkinliğinde öğrenciler kimin gözetiminde olacaktır?

8- Diyanet Gençlik Merkezleri ile işbirliği içinde Adalet ve Dürüstlük konulu düzenlenecek olan etkinliklerin içerikleri nedir? Etkinlikler okul çatısı altında mı yoksa okul dışında mı düzenlenecektir?

9- Bugüne kadar ÇEDES projesi için ne kadar bütçe ayrıldı? Bu bütçenin ne kadarı harcandı? 2024 yılı bütçesinin içerisinde ÇEDES projesi için ne kadarlık bir bütçe öngörülmektedir?”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ