Kuşadası; Fabrika Ayarlarına geri dönüyor

2024 yerel seçimleri için Kuşadası’nda yapılan seçim anketlerinde zirvede olan Eski Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası CHP İlçe Başkanlığına aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisinin Kuşadası’nda en iddalı aday adayı olarak görünen Kayalı, başvurusunun ardından yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi.

 “Değerli hemşehrilerim, üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinden Kuşadası Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım.

NEDEN ADAY ADAYI OLDUM?

Güzel kentimiz Kuşadası bilindiği üzre turizmde bir zamanlar Türkiye’nin lokomotifi olarak anılırdı. Doğa güzellikleriyle, kültürel değerleriyle, yerel kimliğiyle, temiz deniz ve plajlarıyla ün yapmış Kuşadası’na gelenler bu kente aşık olur, tekrar tekrar ziyaret eder ve bu şehrin esnafına ciddi katkı sağlarlardı.

Fakat şehrimizde yaşanan hızlı ve plansız büyüme, büyük göç alma, yanlış şehir planlamaları, imar ve turizm rantı gibi ardı ardına sayılacak sebeplerden dolayı maalesef Kuşadası yerel kent kimliğini kaybetmiştir. Bilimsel çalışmaların sonuç bildirilerinde “Kuşadası tamamen para kazanma hırsı ile bir araya gelen insanların oluşturduğu bir kenttir” tanımlaması yapılan şehrimiz fabrika ayarlarından uzaklaşmıştır.

Sevgili hemşehrilerim,

Sizlerin güveni ve seçiminiz ile bir önceki dönem bu şehirde belediye başkanlığı yaptım. Büyükşehir yasasının uygulandığı ilk dönemden kaynaklanan yetersizlikler, aksaklıklar ve tecrübe eksikliği ben ve ekibimi fazlasıyla zorladı. Fakat bütün bu zorluklara rağmen dürüstlüğümüzden, şeffaflığımızdan, samimiyetimizden ödün vermeden sadece hizmet odaklı çalıştık. Büyükşehirle birlikte yasaların bize tanıdığı sınırlı imkân ve sorumluluklarla Kuşadası’na onurlu ve lekesiz hizmet vermenin gururunu her zaman yaşadım. 2019 yerel seçimlerinde partimin kararı neticesinde aday gösterilmedim. Daha sonrasında başıma gelen istenmeyen ve üzücü olaylar ben ve ailemi fazlasıyla üzmüştü. Fakat bu kötü günleri sizlerin sıcak ve samimi desteğiyle çok hızlı atlattık. Bu konuda sizlere teşekkürü her zaman bir borç biliyorum.

Değerli hemşehrilerim,

Yaklaşan yerel seçimler öncesi aday adaylığım konusunda sizlerden gerek şahsıma, gerek çevrem vasıtasıyla, gerekse sosyal medya hesaplarıma gelen yoğun istek, talep ve arzulara kayıtsız kalamadım.

Şimdi görev zamanı, şimdi Kuşadası için elimizi taşın altına koyarak çalışma zamanı.

Kuşadası’na huzuru, güveni ve şeffaflığı geri getirme zamanı.

Baskı ve korku ortamını yok etme zamanı.

Mutsuz belediye personeline moral olma zamanı.

Kenara atılmış STK’lara tekrar kucak açma zamanı.

Bütün mahallelere ayrım yapmadan, eşit hizmet sunma zamanı.

Şimdi Kuşadası’nı fabrika ayarlarına geri döndürme zamanı.” dedi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ