YENİLENEN BEŞYOL YAYA ÜST GEÇİDİ VE METROBÜS DURAĞI KULLANIMA AÇILDI

İBB, Küçükçekmece’de riskli durumda bulunan Beşyol Yaya Üst Geçidi’ni yenileme çalışmalarını tamamladı. Proje ile ömrünü tamamlayan yaya üst geçidi kaldırılarak yeni üst geçit inşa edildi. Çalışmalar kapsamında geçici olarak kapatılan Beşyol Metrobüs durağının peron alanı genişletilip, uzatılarak yolcu kullanımına açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), teknik ömrünü tamamlayan ve yaya kapasitesini karşılayamayan Beşyol Metrobüs Üst Geçidini yeniledi. 3 Kasım 2023’te projeyi uygulamaya koyan İBB, 70 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde yeni üst geçit inşa etti.

TEKNİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞTI

Mevcut metrobüs durağının peron alanı, yolcu kapasitesini kaldıramayacak kadar dar ve kısa kalıyordu. Mevcut istasyondaki üstgeçit ve merdivenler günümüz ihtiyaçlarına cevap veremiyordu. Teknik ömrünü tamamlaması, güçlendirmenin yetersiz olması, engelli erişimine uygun olmaması ve yaya kapasitesine yetersiz kalması sebebiyle üstgeçit için yenilenme kararı alındı.

D-100 VE YAN YOL KAYDIRILDI, METROBÜS İSTASYONU GENİŞLETİLDİ

Yeni proje çalışmaları ile birlikte Metrobüs istasyonu ve peron alanına geçişi sağlayan üst geçit de genişletildi. Metrobüs güzergahı, D-100 Karayolu ve yan yol 450 metre boyunca Edirne istikameti yönünde kuzey tarafa doğru yaklaşık bir şerit ötelenmiş oldu. İş kapsamında kuzey yan yol yanındaki Şehit Özgür Güven caddesinde 132 metre uzunluğunda kuyu temel ve istinat duvarı imalatı yapılarak yol genişlemesi sağlandı.

BEŞYOL METROBÜS DURAĞI DA YOLCU KULLANIMINA AÇILDI

Üst geçitteki asansör montajı, çevre düzenlemelerinin bir kısmının inşaatı peyderpey devam ederken, üst geçit ve peron alanı mevcut durumuyla yolcu kullanımına açıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ