KEMALPAŞA’DA 100. YIL COŞKUSU

Kemalpaşa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı coşkuyla kutlandı. İlçenin dört bir yanından yüzlerce vatandaşın katıldığı fener alayı ile başlayan kutlamalar, 2. gününde Sefo konseri ile sona erdi

Kemalpaşa Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla düzenlemiş olduğu kutlama programı 7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı geleneksel fener alayı ile Atatürk Anıtı’ndan başladı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı evlerinin balkonlarını bayraklar ile donatan Kemalpaşalıları tek tek selamladı. Bando takımı eşliğinde hep birlikte marşlar söyleyerek Cumhuriyet coşkusuna ortak olan kalabalık fener alayının ardından Kemalpaşa Rekreasyon Alanı’na geldi. Tüm Kemalpaşa burada saat tam 19:23’te, 1923 kişinin 100. yıl için hazırladığı muhteşem zeybek gösterimi ile tarihi anlara tanıklık etti. Başkan Karakayalı’da zeybek gösterisine eşlik etti.

”İKİNCİ YÜZYIL ŞARKILAR İLE KARŞILANDI.”

Kutlama programının 2. günü, saat 19:30’da Başkan Karakayalı’nın konuşması ile başladı. Mustafa Karslıoğlu’nun sunumu ile devam programda ilk olarak Gülcan Altan sahne aldı. Ardından DJ Erbil Ellez’in performansı ile alanı hınca hınç dolduran kalabalık, İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. Coşkulu gecenin sonunda, özellikle gençlerin ilgi gösterdiği ünlü sanatçı Sefo sevilen şarkılarını seslendirerek vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

Konserden önce coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Karakayalı; ”Bugün burada, ismini kurucumuzdan aldığımız ilçemizde kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet’e olan bağlılığımızı bir kez daha gür bir sesle haykırıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etti ve bugün Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını hep birlikte karşılıyoruz. Cumhuriyet bizlere bırakılan en büyük mirastır. Yaşadığımız müddetçe ona sahip çıkacağız. Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. Cumhuriyet bir asır önce yakılan meşalenin adıdır. Bizler bu toprakların evlatları olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yaparak çocuklarımızın aydınlık geleceği için umutsuzluğa kapılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün bizlere bu gururu yaşatan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyet’imizin tüm kurucularını sevgi ve saygıyla anıyorum, saygı ve hürmetlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ